III. Homokmégyi Pirisi László Emlék Sportnap

III. alkalommal 2013. november 23-án Balogh Csaba Zoltán jelenlegi iskola igazgatójának gondolataival és sportnappal emlékeztünk Pirisi Lászlóra, aki egykor a homokmégyi sporttal fáradságot nem ismerve munkálkodott a fiatalok egészségéért.

A falu apraja nagyja jó szívvel emlékezett meg munkájáról. A programok egy egész napot felöleltek. Lehetőség volt a foktői Éjsólyom íjászokkal és a Papp Zoltán Air Softosokkal célba lőni, Geri Attiláékkal Pónin lovagolni, asztaliteniszezni, küzdősport bemutatókat nézni vagy azon aktívan részt venni.

Egész nap játszóház volt a gyerekeknek Göncöl Péter fa játékaival, valamint Győri Annamáriával és Zsuboriné Bagó Angélával készíthettek a gyermekek különféle dísztárgyakat.

A Kalocsai Shotokan Karatésok kezdték meg a bemutatót Kárász Csaba II. Danos mester vezetésével, majd küzdelmi és törés technikákat mutattak be Kalocsai Kyukushin Karatésok Varga Róbert és Nagy Alex I Danos mesterek.

Közben az emeleten nagy háború dúlt a sakktáblákon, mert Nagy Imre CNC Nagy Kft ügyvezetője 5 táblán szimultánt játszott a kihívókkal, de nem akadt legyőzője. Ez után a Kalocsai SE Torna Szakosztálya Botos János vezetőedzővel, Kiss Péterrel, valamint a homokmégyi Fodor Attila vezetésével talajgyakorlatokat és szertorna gyakorlatokat mutattak be, amit a végén a helyi ifjúság is kipróbált.

Ezt követően a homokmégyi judosok az egerági barátaink Szabó Franciska I. danos mester Európa-bajnok és édesapja Szabó Ferenc VI. danos seinsei, valamint Csihi János VI. danos világ- és Európa-bajnok mester közreműködésével bemutatóedzést tartottak. A gyerekek nagy örömére küzdhettek a neves személyekkel.

Ezt követően a legapróbbak, az óvodások Pom-pom táncbemutatója következett az óvoda pedagógusainak, Jagicza Imréné, Rideg Imréné és Zsuboriné Bagó Angéla vezényletével.
Az izzasztó tánc után a gyermekek finomságokat kaptak Bagó Tibornétól, majd a családi vetélkedő következett Vargáné Győri Krisztinával, aki jól megizzasztotta a családokat az általa kitalált feladatokkal. A vetélkedőben részvevő csapatok a végén elfogyaszthatták Markó Tiborné (torták) és Szalontai Andrásné (sütemény) által készített finomságokat. A programban a gyermek foci következett 3 csapat részvételével, melyen első lett a Luzer Fc csapata. A második helyen a Judo, míg a harmadikon a Villám Fc csapata végzett.

A felnőtteknél 4 csapat nevezett. A versenyt a Vasárnapi csapat nyerte meg. Második helyen végzett a Ho-ho-ho és harmadikon a Bosszúállók csapata. A negyedik helyezett a CNC Nagy Kft csapata lett.

A sportnap aktív részvevőit és támogatóit megvendégeltük Markó Tiborné és Kocsis Lászlóné által készített finom étekkel.

Ennek jegyében szeretnék megrendezni a következő év novemberében a IV. Pirisi László Emlék Sportnapot is.

Végezetül nagyon megköszönjük azok munkáját, akik támogatásukkal, szervezésükkel, valamint aktív részvételükkel egy nagyon eredményes, emlékekkel teli szép sportnapot tartottak életben.

Az asztalitenisz verseny eredményei:

Gyermek kategóriában:
I. Fodor Erik
II. Kákonyi Ákos
III. Varga Bence

Férfi kategóriában:
I. Losonczy György
II. Anisity Gábor
III. Nagy László és Dobai Károly

Képgaléria

Kategóriák

  • Sportnap

Címkék